De flesta kanske brukar äta våfflor med grädde och sylt, men har du testat att äta dem med gräddfil och tångkaviar? Ett gott och enkelt mellanmål som du kan göra själv hemma.
Det går också bra att byta ut tångkaviaren mot räkor, kallrökt lax, stenbitsrom eller något annat som du tycker är gott. Och om du vill göra det riktigt lyxigt och imponera lite på nyår – servera våfflorna till förrätt som små hjärtan med Vänerlöjrom till – en fantastisk smakupplevelse!
8-10 st
Ingredienser
125 g smör (+ lite till för att smörja våffeljärnet med)
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl kolsyrat vatten
1,5 dl creme fraiche eller gräddfil
1 burk tångkaviar
Hackad rödlök
Hackad gräslök
Dillkvistar
Citronskivor
Gör så här
Publicerades