Landsbygdsnätverket

Lucka 22

De flesta kanske brukar äta våfflor med grädde och sylt, men har du testat att äta dem med gräddfil och tångkaviar? Ett gott och enkelt mellanmål som du kan göra själv hemma.

Det går också bra att byta ut tångkaviaren mot räkor, kallrökt lax, stenbitsrom eller något annat som du tycker är gott. Och om du vill göra det riktigt lyxigt och imponera lite på nyår – servera våfflorna till förrätt som små hjärtan med Vänerlöjrom till – en fantastisk smakupplevelse!

Recept - Frasvåfflor med ägg

8-10 st

Ingredienser

125 g smör (+ lite till för att smörja våffeljärnet med)
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl kolsyrat vatten

1,5 dl creme fraiche eller gräddfil
1 burk tångkaviar
Hackad rödlök
Hackad gräslök
Dillkvistar
Citronskivor

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Vispa i mjölk och ägg.
  • Rör i smält smör och kolsyrat vatten i smeten.
  • Sätt på våffeljärnet. När det är varmt, pensla lite smält smör både i den övre och den nedre delen av laggen.
  • Häll i ca 1 dl smet.
  • Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  • Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
  • Sen är det bara att lägga på topping och hugga in.
Bild på vattenyta med texten "Sjömatens Julkalender 2023" ovanpå.

Publicerades