Landsbygdsnätverket
Ett tråg med odlingsplantor visas upp på en upphandlingsdag utomhus.

Upphandling för hållbara offentliga måltider

MATtanken har sedan ett par års tid varit med och arrangerat regionala upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration. Målgrupp är de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider. 

Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.

Arbetet har sedan 2018 skett i samarbete med länsstyrelsen och regionen i Västra Götaland. Hösten 2020 har vi tagit nästa steg och för att tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm erbjuda upphandlingsdagar även i detta län.

Upphandlingsdagar våren 2021


Temadag: Livsmedelsupphandling i praktiken. Hur gör andra och kan vi lära av varandra? Stockholm

Den 28 januari kl. 9.00-11.45. bjuder MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en andra regional träff om upphandling. Träffen, som även denna gång blir digital, har fokus på att lära av andra om hur vi kan upphandla svenska och/eller lokala produkter i praktiken.

Vi får höra upphandlare och kostchefer berätta om såväl lyckade som mindre lyckade försök – och vi får med oss handfasta tips och trix på vägen. Mötet modereras liksom förra träffen av Eva Sundberg från MATtanken. Kontakta mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer,


Temadag: Spannmål, fiber och fullkorn. Västra Götaland

Spara datumet: Den 6 maj 2021 bjuder MATtanken, regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland in till ett upphandlingsdag på tema spannmål, fiber och fullkorn. Vi reder ut begreppen och får veta mer om vad vi bör erbjuda våra matgäster i vård, skola och omsorg för hälsans och miljöns bästa. Spannmål är något som Sverige är självförsörjande på. Men hur upphandlar vi det på bästa sätt?

Syftet med dagen är att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska livsmedel i offentliga kök.

Förhoppningsvis kan vi ses på plats någonstans i länet. Om det är så att läget kring covid-19 inte möjliggör att vi träffas så genomförs dagen digitalt. Vi återkommer senare - med ett detaljerat program för dagen.

Kontakta mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer,

Genomförda upphandlingsdagar hösten 2020

Temadagar om upphandling av lokal och svensk mat. Stockholm

Den 30 september, kl. 9-12, bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en regional digital träff som uppstart till planeringen av kommande temadagar om upphandling. Aktiviteterna vänder sig till dig som är involverad i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region.

Upphandlingsdag, tema vilt- och vildsvin. Västra Götaland

Den 5 november, kl. 8.15-12.00 genomföde vi i samarbete med regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland - en digital upphandlingsdag på tema vilt- och vildsvinskött. Dagen vände sig till dem som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider i Västra Götaland.

Mer om upphandling

Länkar vidare

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster