Landsbygdsnätverket
Foto med en salladsbuffé.

Jubileumswebbinarium för att fira Offentliga måltidens dag, 5 år

Den 15 oktober klockan 13.30-15.00

I samband med Offentliga måltidens dags 5-årsjubileum bjuder vi in till ett kostnadsfritt webbinarium: Världsbäst!? Offentliga måltider i går, i dag, i morgon.

Historikern och författaren Gunnar Wetterberg tar med oss på en spännande tidsresa om de offentligt finansierade måltidernas betydelse för samhällsutvecklingen, från Axel Oxenstiernas tid fram till i dag. Varför var Sverige först i världen med att införa offentligt finansierade måltider till befolkningen och hur har det påverkat samhället?

Kostcheferna Charlotte Müntzing, Vallentuna kommun och Birgitta Johansson, Köpings kommun, ger sin bild av dagens måltider i förskola, skola, vård och omsorg. Vilka utmaningar finns, vad kan vi ta med oss från historien och vad ser vi när vi blickar framåt?

Efter föredragen samtalar vi om de offentliga måltidernas betydelse för samhällsutvecklingen – ihop med en het framtidsspanarpanel. Anmäl dig redan i dag till detta spännande webbinarium.

Symbol fö r5-årsjubileum
Gunnar Wetterberg

Gunnar Weterberg. Foto: Viktor Fremling

Charlotte Müntzing

Charlotte Müntzing. Foto: Privat

Birgitta Johansson

Birgitta Johansson. Foto: Privat

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter i hela landet på Offentliga måltidens dag

Offentliga måltidens dag är en dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. Här kan du läsa mer om firandet.

Senast uppdaterad