Landsbygdsnätverket
Bilden visar två exempel på bordspratare. Den ena handlar om äpplen och en andra om skolmåltider.

Exempel på de nya bordspratarna till Offentliga måltidens dag den 17 oktober. Bordspratarna ska skrivas ut och vikas.

Nya bordspratare till Offentliga måltidens dag

Nu finns allt kommunikationsmaterial till Offentliga måltidens dag 2024 tillgängligt att ladda ner från webben för alla som anmält en aktivitet. Bland annat finns fyra nya bordspratare och uppdaterade Hitta orden-blad.

– Vi hoppas att kommunikationsmaterialet blir ett stöd både inför och under firandet. I år syns femårsjubileet tydligt på allt från menymall till sociala medie-bilder, säger Sofia Denzler, kommunikatör på MATtanken.

Fyra nya bordspratare har tagits fram till årets firande, där några lyfter temat "Offentliga måltider i går, i dag, imorgon". Liksom tidigare finns även en mall för de verksamheter som vill utforma egna bordspratare. Bladen med ordpyssel har uppdaterats med nya matrelaterade ord och de populära maskeradmaskerna finns kvar även i år. Två nyheter för 2024 är diplomet för deltagare samt rörligt material att använda i sociala medier.

Allt material kan laddas ner från MATtankens webb av dem som anmält en aktivitet till Offentliga måltidens dag. Läs mer om kommunikationsmaterialet här.

Olika delar i det grafiska materialet till Offentliga måltidens dag; diplom, flaggspel med mera

Stort intresse för årets firande

Med drygt en månad kvar till Offentliga måltidens dag märks det att många vill vara med och fira den 17 oktober. Många anmäler sig också till jubileumswebbinariet den 15 oktober, där Gunnar Wetterberg är en av de medverkande.

– Det är kul att vi får fira lite extra i år! Vecka 42 kommer bli en riktig kanonvecka, med allt ljus på våra fantastiska offentliga måltider, säger Sofia.

Anmäl aktivitet till Offentliga måltidens dag

Är din organisation också med och firar den 17 oktober? Om ni inte redan anmält er aktivitet – gör det här!

Senast uppdaterad