Landsbygdsnätverket
Dharana Favilla, utvecklingsledare Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor (MUCF) och Sofia Skoglund, projektledare för ”Lesbisk plats”, föreningen Lesbisk Makt

I podden Landet diskuterar Sofia Skoglund och Dharana Favilla vikten av mötesplatser för hbtqi-personer i Sveriges landsbygdskommuner.

#133 Ung och hbtqi i landsbygder – om inkluderade mötesplatser

Att vara ung och hbtqi i en landsbygd kan upplevas som ensamt. Det kan vara svårt att träffa andra hbtqi-personer och en viktig orsak är att de oftast helt saknar platser där man kan träffas. Det visar en undersökning gjord av Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor.

En undersökning som Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor (MUCF) gjorde 2021 visar att det helt saknas mötesplatser för unga hbtqi-personer i Sveriges landsbygdskommuner.

I del #133 av podden Landet möter du Sofia Skoglund från föreningen Lesbisk Makt. som beskriver situationen som ”väldigt oroande”. Deltar gör också Dharana Favilla från MUCF, som band annat berättar om hur mötesplatser för unga hbtqi-personer kan bidra till en positiv landbygdsutveckling. Samtalet leds av Håkan Montelius.

Medverkande
Dharana Favilla, utvecklingsledare Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor (MUCF)
Sofia Skoglund, projektledare för ”Lesbisk plats”, föreningen Lesbisk Makt

Att det inte finns några mötesplatser för unga HBTQI-personer i många landsbygskommuner är väldigt oroande. För många personer kan det vara livsavgörande.
- Sofia Skoglund

Unga människor kan bidra till att utveckla livsmiljöerna i landsbygderna, och där behövs alla slags människor - ju större bredd desto bättre samhällsklimat.
- Dharana Favilla

Publicerades