Ni är båda med och planerar för ett lunchwebbinarium den 18 december om den strategiska dialogen för EU:s framtida jordbruk. Kan ni berätta - vad är den strategiska dialogen?
– Den strategiska dialogen har samlat 29 olika organisationer som enats kring ett antal rekommendationer direkt till EU-kommissionen i arbetet med kommande politik för hela EU:s jordbruk. Det är en viktig och intressant signal att dessa många och väldigt olika organisationer ger en så pass enad bild, svarar Ida Lind från Ekologiska Lantbrukarna.
– På webbinariet kommer vi att prata med flera personer som deltog i den strategiska dialogen. Vi får därmed en unik chans att lyssna på och ställa frågor till några som var med kring de föreslagna rekommendationerna och hur de ser på fortsatt arbete, säger Jenny Ekman från Naturskyddsföreningen.
– Flera organisationer som deltagit i den strategiska dialogen har kopplingar till medlemsorganisationer i Landsbygdsnätverket, t.ex. LRF, Ekologiska lantbrukarna och Naturskyddsföreningen. Vi har även med oss landsbygds- och infrastrukturdepartmentet som kommer att säga något om hur de har tagit hand om innehållet i rapporten från den strategiska dialogen, säger Ida.
– Hur skulle du vilja att EU:s jordbrukspolitik utformas så att vi kan nå de hållbarhetsmål som finns i bland annat Farm to fork-strategin? fortsätter Ida.
Jenny fyller i:
– Jag ser fram emot att höra hur de ser på hur förslagen kan tänkas implementeras, och deras tankar om eventuella dialoger på nationell nivå i olika länder, säger hon.
Vill du veta mer om hur arbetet med den strategiska dialogen för EU:s framtida jordbruk gick till? Då är detta webbinarium ett tillfälle för dig. Ta del av erfarenheter från några som var med och lyssna på deras tankar kring rekommendationer och fortsatt arbete.
Obs! Webbinariet hålls på engelska.
Läs mer och anmäl dig till webbinariet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I början av året inleddes den strategiska dialogen som EU-kommissionen har tagit initiativ till och som syftade till att ge inspel till en gemensam vision for EU:s jordbruk.
Den 4 september lämnade en arbetsgrupp med representanter från totalt 29 olika jordbruks- och livsmedelsorganisationer, forskning, civilsamhälle och banksektorn – över sin slutrapport med vision, riktlinjer och rekommendationer för EU:s framtida jordbruk. Rapporten omfattar hela jordbruk- och livsmedelskedjan inklusive landsbygdsutveckling, alltså inte bara utvecklingen av den gemensamma jordbrukspolitiken (CAP). Läs mer om rapporten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Medverkar på lunchwebbinariet för att dela sina erfarenheter från arbetet med den strategiska dialogen och tankar kring rekommendationer och fortsatt arbete gör:
Moderator för webbinariet är Pim Bendt, enhetschef odlingslandskap och gruvor, Naturskyddsföreningen.
Landsbygdsnätverkets utförargrupp Livsmedelsproduktion och stödsystem.
Publicerades