Landsbygdsnätverket
På tallriken till tillagad aborre

Foto Stock Photos

Kampanjen #Taste the ocean vill skapa medvetenhet och matglädje

Vill du vara med och påverka så att framtida generationer kan fortsätta att njuta av mat från våra hav, floder och sjöar? Du kan göra rätt val när det kommer till att köpa mat, oavsett om det är hos fiskhandlaren, i en stormarknad eller när du äter ute. Så kolla in några enkla tips för hållbar konsumtion av fisk och skaldjur och njut av havets smak från kampanjen #Taste the Ocean.

EU skyddar sina marina resurser genom att främja hållbart fiske och vattenbruk. Som en del i det arbetet går nu en kampanj ut i sociala medier - #Taste the Ocean.
Med i den är också kändiskkockar från hela Europa som ska uppmuntra konsumenter att köpa och avnjuta hållbar fisk och skaldjur. Bland annat genom tips på bra recept. Kampanjen handlar om mer än utsökt mat. Det handlar om att vara medveten om vad du äter så att din framtida generation kan fortsätta glädjas över de skatter som finns i våra hav, sjöar och älvar.

Se vilka kockar som är med, recept och läs mer på kampanjens webbsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerades