Landsbygdsnätverket
Christina Nordin, Jocke Johansson och Josefina Syssner.

Christina Nordin, Jocke Johansson och Josefina Syssner medverkar på årets nationella Leaderträff. Foto: Anna Hållams, Astrid Lindgrens Värld, Christian Ekstrand.

Nu öppnar anmälan till den nationella Leaderträffen!

Nu är det dags att anmäla sig till årets nationella Leaderträff, som äger rum på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby den 23-24 oktober. Temat är "Ta plats och ta sats - Leader i en ny tid" och i programmet medverkar bland andra Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin och Jocke Johansson, som är vd på Astrid Lindgrens Värld.

Anna Mellergård.

Anna Mellergård. Foto: Erik Almgren.

Putte Svensson Sahlin.

Putte Svensson Sahlin.

Den nationella Leaderträffen arrangeras varje år och ger hela Leadersverige chansen att inspireras, utbyta kunskap och samla på sig nya erfarenheter. Dessutom deltar flera nationella organisationer som vill lära sig mer om och skapa kontakter med Leader.

– Det känns fantastiskt kul att vi nu kan öppna anmälan. Arbetsgruppen har jobbat fram många intressanta ämnen och föreläsare, samtidigt som det finns tid för spontana möten och nätverkande, säger Sara Uddemar från Landsbygdsnätverkets kansli, som samordnar arbetet med träffen.

Låt platsen ta plats!

Träffen inleds med ett pass om platsutveckling, där Jocke Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld, och Anna Mellergård, medgrundare till Filmbyn Småland, berättar om hur man tagit vara på sin plats möjligheter. Här medverkar även Josefina Syssner, professor i kulturgeografi vid Linköpings universitet, som kopplar an med sin forskning.

På eftermiddagen håller medverkande från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet en workshop om översynen av den nationella landsbygdspolitiken. Det blir också ett samtal om framtiden för Leader, där bland annat Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin deltar.

Nästa dag inleds med ett pass om beredskap och sedan avslutas hela träffen med fokus på ung inkludering. Då medverkar Putte Svensson Sahlin, en av grundarna till Hultsfredsfestivalen, och Leaders ungdomscoacher.

Läs mer och anmäl dig!

Du hittar all information om träffen samt länk till anmälningssidan här:

Nationell Leaderträff 2024

Publicerades