Foto Brooke Cagle, Unsplash
Uppdragsutbildningen "Landsbygdsutveckling för yrkesverksamma – perspektiv från teori och praktik" från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) riktar sig till offentligt anställda. Den ska öka kunskaperna om landsbygder och bidra till stärkta landsbygdsperspektiv i offentlig förvaltning.
Du som arbetar i en kommun, region eller myndighet är målgruppen för den här utbildningen. Utbildningen ska öka kunskaperna om landsbygder och bidra till stärkta landsbygdsperspektiv i offentlig förvaltning. Den ger en grundläggande introduktion till perspektiv, begrepp och forskningsbaserad kunskap som bidrar till bättre förståelse landsbygdernas möjligheter och utmaningar.
Den avslutande delen av utbildningen fokuserar på förändringsarbete och hur de nya kunskaperna kan tillämpas i den egna organisationen. En introduktion till Tillväxtverkets metodstöd för stärkta landsbygdsperspektiv ingår i utbildningen.
Innehåll och upplägg har utvecklats i dialog med Tillväxtverket som är expertmyndighet för den statens sammanhållna landsbygdspolitik, och bearbetats utifrån en dialog med referenspersoner från kommuner, regioner och myndigheter.
Utbildningen ger fem högskolepoäng vilket motsvarar drygt tre veckors heltidsstudier förlagda över åtta månader. Den består av två fysiska och två digitala träffar, samt inläsning och kurslitteratur och skriftliga inlämningsuppgifter. Under hela kursen läggs stort fokus på hur kunskaperna kan tillämpas i den organisation där du själv är verksam.
En uppdragsutbildning innebär att en arbetsgivare köper en plats på utbildningen utifrån behovet av kompetensutveckling för medarbetare.
Gå till SLU:s webbsida för mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista anmälningsdag: 6 juni 2025
Kursen genomförs i samarbete med Tillväxtverket som har ett regeringsuppdrag att stärka och samordna genomförandet av den nationella landsbygdspolitiken och inkluderar en introduktion till metodstödet för livskraftiga landsbygder.
Har ni frågor om utbildningen? Hör av er till uppdraglandsbygd@slu.se eller patrik.cras@slu.se
Publicerades