Välkommen till webbinarium om blå livsmedelsproduktion genom vattenbruk, tisdagen den 19 oktober kl. 9-15.
Vi behöver producera mer mat. Målet är tydligt både i Sveriges Livsmedelsstrategi och Strategin för Svenskt Vattenbruk. Men hur når vi dit?
Välkommen till ett seminarium som ger dig en god överblick av svenskt vattenbruk. Vi samtalar om vattenbruket som bransch, teknikutveckling, djurvälfärd samt regler och politik. Målgruppen är beslutsfattare, näringslivs- och landsbygdsutvecklare samt andra intressenter inom det offentliga.
Var: Digitalt via Zoom
Anmäl dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Webbinariet arrangeras av Landsbygdsnätverket och Dalarna Science Park i nära samarbete med vattenbruksbranschen.
Tid | Program |
---|---|
9.00 | Välkomna |
9.10 | Nationella strategier och mål för livsmedelsproduktionen |
9.30 | Hur ser det svenska vattenbruket ut idag? |
9.45 | Kompletterande fiskodlingstekniker |
10.30 | Paus |
10.50 | Bästa möjliga teknik – hur tillämpas juridiken? |
11.10 | Ny välfärdslagstiftning (AHL) – hur påverkas prövningen i praktiken? |
11.30 | Juridiskt perspektiv på ickeförsämringskraven samt koppling till MKN i miljöprövningen för vattenbruk |
12.00 | Lunch |
13.00 | Hydrodynamisk modellering och andra modeller för bedömning av miljöpåverkan |
14.00 | Paus |
14.10 | Hur ser branschen på möjligheterna att bidra till en ökad hållbar livsmedelsproduktion? Matfiskodlarna, RECIRKFISK PO, Svenskt vattenbruk och sjömat ek. förening |
14.55 | Avslut |
Webbinariet är en första delaktivitet i en serie av 5 aktiviteter.
Kommande fördjupande webbinarier om vattenbruk:
2 november: Teknik, ekonomi och miljö
16 november: Politiken och juridiken
30 november: Djurhälsa och välfärd
14 december: Foder och foderutveckling
Publicerades