Landsbygdsnätverket
Jonas Toljander, mikrobiolog Livsmedelsverket, på bild. Han pratar om Rötmånaden i Podden Landet

Jonas Toljander, mikrobiolog Livsmedelsverket, ger tips inför rötmånaden i detta avsnitt av podden Landet.

#127 Rötmånad - så äter du hållbart

Rötmånad! Vi är nu på väg in i den del av året då matens hållbarhet är betydligt sämre. Mer mat slängs och fler drabbas av matförgiftning. För att minska både svinn och sjukdomar är det viktigt att sommarmaten hanteras rätt. Så vad är egentligen hållbar livsmedelshantering under rötmånaden - vad kan vi göra för att undvika onödigt svinn och att bli sjuka?

Snart är vi på väg in i den så kallade rötmånaden - den period på året då mjölken surnar, brödet möglar och maten helt enkelt håller sämre. Att våra livsmedel snabbt blir dåliga innebär dels att vi slänger mer mat än annars och dels att risken för matförgiftning ökar. Lyssna på podden Landet för tips!

Medverkande
Jonas Toljander, mikrobiolog Livsmedelsverket

När det är rötmånad behöver man kanske tänka lite mer kortsiktigt än annars, så att man inte köper hem för mycket mat som måste slängas i onödan.
- Jonas Toljander

Publicerades 2021-06-30

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU