Landsbygdsnätverket

Foto PicMonkey

Landsbygdskommunikatörerna

Ett nätverk för kommunikatörer och kommunikationsansvariga

Landsbygdsnätverket har ett nätverk för dig som jobbar som kommunikatör eller är kommunikationsansvarig i någon av våra medlemsorganisationer. Det heter Landsbygdskommunikatörerna.

Vad gör Landsbygdskommunikatörerna?

Hur kommunicerar vi kring landsbygdsfrågor samt de gröna och blå näringarna? Tanken är att vi drar nytta av varandras kunskaper i det forum vi bygger upp tillsammans.

Vid varje träff har vi bra föreläsare för att inspirera oss och lära oss mer.

Du kan också vara med i Landsbygdskommunikatörernas grupp på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När träffas Landsbygdskommunikatörerna?

Vi har en kortare träff per halvår och en större träff en gång per år. Du som redan ingår i Landsbygdskommunikatörerna får veta mer via mejl.

Vill du gå med i Landsbygdskommunikatörerna?

Genom att vara med får du del av alla utskick om kommande aktiviteter.

Lämna intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du redan får våra mejl, eller har deltagit i våra träffar, finns du redan med på listan. Vänligen kontakta kansliet@landsbygdsnatverket.se om du inte längre vill få våra utskick.

Kollage med fyra bilder: En kvinna som plockar ihop grönsaker, en man som kör traktor, en flicka som dricker mjölk och skrattar och en kvinna som bär en korg med hummer.

Foto: Christian Ferm/Scandinav, Lisa Öberg/Scandinav, Emma Bourne/Scandinav, Stefan Isaksson/Scandinav.

Vill du förändra bilden av EU-stöden? Var med i vår kampanj!

Klipp från tv-spelet Wild West Builder

Foto: Wild West Builder

Att EU-pengarna gör nytta på riktigt är vi många som vet. Samtidigt ifrågasätts stöden i vissa kretsar. Därför jobbar Landsbygdskommunikatörerna med en kampanj för att visa upp hur pengarna gör nytta för hela samhället.

Vad innehåller kampanjen?

  • En animerad film som liknar ett tv-spel med olika moduler "ploppar upp" i ett landskap och symboliserar bredden av allt bra som pengarna bidrar till.
  • En landningssida hos Landsbygdsnätverket dit den nyfikne går för att läsa mer.
  • Ett kampanjnamn och en hashtag att använda i sociala medier.

Vem kan vara med?
Alla Landsbygdsnätverkets medlemmar är välkomna att använda sig av kampanjen. Landsbygdskommunikatörerna kommer uppdateras om processen under arbetets gång. När resultatet är klart behöver vi allas hjälp med att nå ut. Kampanjen är planerad till april 2023.

Vilken är målgruppen?
Målgruppen är stadsbor, 25 till 35 år, utan koppling till landsbygder och som undrar var pengarna tar vägen.

Läs mer om kampanjen i artikeln.

Kontakt

Hör av dig direkt till någon av kommunikationssamordnarna på Landsbygdsnätverkets kansli, eller skicka ett mejl till kansliet@landsbygdsnatverket.se