Landsbygdsnätverket

Foto PicMonkey

Landsbygdskommunikatörerna

Ett nätverk för kommunikatörer och kommunikationsansvariga

Landsbygdsnätverket har ett nätverk för dig som jobbar som kommunikatör eller är kommunikationsansvarig i någon av våra medlemsorganisationer. Det heter Landsbygdskommunikatörerna.

Vad gör Landsbygdskommunikatörerna?

Hur kommunicerar vi kring landsbygdsfrågor och gröna näringar? Tanken är att vi drar nytta av varandras kunskaper i det forum vi bygger upp tillsammans. Vi vill hitta vägar att lära av varandra, utbyta erfarenheter samt hitta sätt att dela och sprida information. 

Vid varje träff har vi bra föreläsare för att inspirera oss och lära oss mer.

Du kan också vara med i Landsbygdskommunikatörernas grupp på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När träffas Landsbygdskommunikatörerna?

Målet är att ha minst en kortare träff en gång per halvår och en större träff en gång per år. Kortare träffar är drygt en timme och de länge är halvdagsträffar. Här finns hittar du övergripande information om vad som pågår. Du som redan ingår i Landsbygdskommunikatörerna får veta mer via mejl.

22 september 10.30 - 12.00
Då vi siktar på att ha en föreläsare som tar sig an hur man engagerar många i en kampanj.

Det önskemålet fick flest röster i den enkät Pdf, 270.1 kB. vi skickade ut i mars 2022. Vi kommer också diskutera kampanjen som du kan läsa om här nedan.

EU-flaggan på mörk bakgrund

Ny kampanj: Varför EU-pengarna är bra för oss alla

Varför: Frågan har kommit upp hur kan vi jobba med bilden av stöden. De flesta upplever att det i våra kanaler dyker upp kommentarer som ifrågasätter nyttan med stöden. Det är avgörande för allmänhetens acceptans att vi kan kommunicera vad som görs för pengarna.

Vem: De som vill vara med från Landsbygdskommunikatörerna. Vi är nu drygt 250 kommunikatörer som alla representerar olika medlemsorganisationerna med bland annat stödmottagarnas intressen.

Vad: Skifta image från bidrag till nyttan för skattebetalarna - alltså att det är leveransen av nyttor som är viktiga för alla medborgare. Förändra bilden av vad pengarna faktiskt används till.

Hur: Idén är att göra en gemensam kampanj där många aktörer går ut samtidigt med budskapet MEN så klart efter sina förutsättningar. Detta för att visa vad det är som gjorts och vad som görs.

Vår arbetsgrupp tar fram en ram för kommunikationen så som slogan, hashtag, bilder anpassade för alla SoMe och ett tydligt kampanjsyfte. Sedan jobbar de som vill vara med utifrån sina perspektiv.

När: Kampanjen är planerad till april 2023.

Vill du vara med i kampanjen? Gå in och svara på enkäten! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du gå med i Landsbygdskommunikatörerna?

Genom att vara med får du del av alla utskick om kommande aktiviteter.

Lämna intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du redan får våra mejl, eller har deltagit i våra träffar, finns du redan med på listan. Vänligen kontakta kansliet@landsbygdsnatverket.se om du inte längre vill få våra utskick.

Kontakt

Hör av dig direkt till någon av kommunikationssamordnarna på Landsbygdsnätverkets kansli, eller skicka ett mejl till kansliet@landsbygdsnatverket.se