Landsbygdsnätverket
Lisa Pelling, Malva Lindblom Ådahl och Maria Wångsell.

Lisa Pelling från Arena idé och ungdomscoacherna Malva Lindblom Ådahl från Leader Nedre Dalälven och Maria Wångsell från Lokalt ledd utveckling Halland deltar på årets nationella Leaderträff. Foto: Arena idé/ Privat

Fler föreläsare klara till nationella Leaderträffen - se hela programmet

Förberedelserna inför den nationella Leaderträffen den 23-24 oktober i Vimmerby pågår för fullt. Nu är hela programmet klart och innehåller bland annat ett nytt pass om rättvis klimatomställning och flera parallella seminarier och workshops.

Anmäl dig till träffen!

Till anmälningsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att sista anmälningsdag är den 20 augusti.

I årets program finns flera punkter med lokala inslag som kopplar an till Vimmerby och Småland. Bland annat passen "Småländskt ledarskap" och "Storytelling i Astrid Lindgrens fotspår" som hålls som parallella seminarier. Dessutom tar de lokala framgångsrika satsningarna Filmbyn Småland, Hultsfredsfestivalen och Astrid Lindgrens Värld plats och delar med sig av inspiration och lärdomar.

– Det känns jättekul att få med så många delar som kopplar an till det lokala. Samtidigt lyfter vi många andra ämnen som är på tapeten för Leaderområdena just nu, säger Sara Uddemar, som samordnar arbetet med träffen.

Ytterligare en nyhet i programmet är ett pass om rättvis klimatomställning i landsbygder. Lisa Pelling och Marika Palmér Rivera från tankesmedjan Arena Idé berättar då om sin nya bok "Livet som pågår här" som bygger på 200 intervjuer med människor i landsbygdskommuner om deras inställning till omställning.

Mer information

Du hittar hela programmet här:

Program

All information om träffen hittar du här:

Nationell Leaderträff 2024

Publicerades