Landsbygdsnätverket

Nyhetsbrev AKIS

Prenumerera på våra nyheter

Nyhetsbrev AKIS kommer ut en gång i månaden.

Fyll i formuläret här för att börja prenumerera

Här kan du läsa om EIP-Agri innovationsstöd för jordbruk, trädgårds- och rennäring. I nyhetsbrevet finns även nyheter om kunskaps- och innovationsutveckling i gröna näringar (AKIS) i Sverige och på EU-nivå.

  • Ung innovation

    Ung och innovativ?


    Är du själv eller känner du någon som är kreativ och tycker om att ta sig an utmaningar tillsammans med andra kompetenser än din egen?
  • Agri Innovation Summit 2019

    EIP-Agri leder övergången till agroekologi


    Med den rubriken drog Agri Innovation Summit 2019 igång i Frankrike i slutet av juni. Närmare 400 deltagare deltog i konferensen från i stort sett alla EU-länder. Föredrag och diskussioner handlade om krav på framtida politik för att stimulera innovationer liksom om hur man ska nå framgångsrik kunskapsspridning och implementering av framtagna innovationer.
  • Innovationsidé

    Ökat söktryck till högintressanta innovationsstödet


    Allteftersom möjligheterna med EIP-Agri och innovationsstödet blir mer och mer kända ökar söktrycket. Det handlar både om aktörer som tidigare sökt, och fått projekt godkända, och helt nya sökande.
  • Lotta Fabricius Kristiansen

    Svenskar ledande i binäringsfrågor


    Detta är definitivt inte någon bisyssla för Lotta Fabricius Kristiansen. Hon är, som expert och rådgivare inom binäringen, utvald till ledare för en av EIP-Agris nya fokusgrupper Bihälsa och hållbar biodling. Fokusgruppen, som består av 20 aktörer från 17 olika länder är utvalda i hård konkurrens, hade sitt första möte i Uppsala tidigare i år.
  • Natalie de Brun Skantz

    Hallå där...Natalie de Brun Skantz


    Vad har hänt efter det att ni avslutade innovationsprojektet förra hösten? - Vi har byggt upp vår vertikalodling av sallad i kruka, mikrogrönt och många sorters kryddgrönt i södra Stockholm till att bli en av Europas största vertikalodlingar. Våra kunder är handelskedjorna ICA och COOP, Urban Deli samt restauranger.- Produktionskapaciteten är 1,3 miljoner krukor per år. Det är betydligt mindre än vad exempelvis Swegro har i sina växthus och vi kan inte konkurrera med pris. I stället får vi konkurrera med våra mervärden.