I detta webbinarium presenterar vi ”Härifrån kommer maten” - en trepunkts-policy för tydligare information om livsmedelsursprung.
Varifrån kommer maten i de offentliga köken? MATtanken har under lång tid arbetat för att det ska bli lättare att svara på denna fråga. I detta webbinarium presenteras den trepunktspolicy som MATtanken tagit fram tillsammans med Kost & Närings fokusgrupp Upphandling, för att definiera de utmaningar och önskemål som finns inom den offentliga sektorn kring ursprungsmärkning av livsmedel.
Medverkar i webbinariet från den 12 maj 2020 gör Anna Svartsjö, Kost & Närings fokusgrupp Upphandling, och Conny Bjurman, livsmedelscontroller Skövde kommun. De pratar om hur situationen ser ut i dag, vilka problem som finns, och hur de skulle kunna lösas.
Längd: 51 min
Webbinariet genomfördes i samarbete med Kost & Närings fokusgrupp Upphandling.
Kontakta MATtanken om du vill ta del av presentationerna från webbinariet: mattanken@jordbruksverket.se