I samband med Offentliga måltidens dag i oktober 2021 stod vildsvinsfärsbiffar på menyn i Katrineholms kommun. Foto från Josefin Lundin och Katrineholms kommun.
I vårt land pågår sedan ett par år ett brett arbete för att mer svenskt vildsvinskött ska nå konsumenterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I detta sammanhang gör MATtanken ett antal riktade insatser för att främja mer vildsvinskött i de offentliga köken. Vår utgångspunkt i arbetet är frågeställningen: Vad behöver vi göra för att köttet ska kunna bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna?
Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett enkelt sätt att bidra till en ökad konsumtion av denna underutnyttjade viltråvara, säger Anna Kim-Andersson, samordnar MATtankens vildsvinsarbete.
Det finns både resursmässiga och etiska fördelar med vilt- och vildsvinskött, men det utgör ändå bara någon enstaka procent av det kött vi äter. Det vill måltidsorganisationen i Söderköpings kommun ändra på.
MATtanken har skapat en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer. Vill du bidra med ditt recept?
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post