Landsbygdsnätverket
Bildmontage: Två kockar i ett storkök samt närbild på färsbiffar som steks på ett stekbord och en tallrik med vildsvinsbiffar.

I samband med Offentliga måltidens dag i oktober 2021 stod vildsvinsfärsbiffar på menyn i Katrineholms kommun. Foto från Josefin Lundin och Katrineholms kommun.

Att verka för mer vildsvinskött i offentliga kök

I vårt land pågår sedan ett par år ett brett arbete för att mer svenskt vildsvinskött ska nå konsumenterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I detta sammanhang gör MATtanken ett antal riktade insatser för att främja mer vildsvinskött i de offentliga köken. Vår utgångspunkt i arbetet är frågeställningen: Vad behöver vi göra för att köttet ska kunna bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna?

Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett enkelt sätt att bidra till en ökad konsumtion av denna underutnyttjade viltråvara, säger Anna Kim-Andersson, samordnar MATtankens vildsvinsarbete.

Aktuellt

Goda exempel

Det finns både resursmässiga och etiska fördelar med vilt- och vildsvinskött, men det utgör ändå bara någon enstaka procent av det kött vi äter. Det vill måltidsorganisationen i Söderköpings kommun ändra på.

Läs mer om Goda exempel.

Välkommen att bidra med recept

MATtanken har skapat en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer. Vill du bidra med ditt recept?

Läs mer om Vildsvinskött - en offentlig receptsamling.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post