Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Jämtlands län

Detta händer i Jämtlands län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.

Krokoms kommun


Höstlunch men norrländsk touche

Vi kommer att servera en måltid på alla våra förskolor, skolor och SÄBOs bestående av regnbåge på jämtlandsvis, jämtländsk potatis från Stocke gård och polkasallad med höstens färgglada rotsaker. Till efterrätt serveras ekologisk morotskaka

Kontakt: Lena Träskvik, 0640-163 93


Region Jämtland Härjedalen

Var rädd om vår planet

Under Offentliga måltidens dag kommer Östersunds sjukhus personalrestaurang Kajutan att servera en helt vegansk måltid med diverse rätter som ska passa alla, inklusive soppa.

Kontakt: Carl-Johan Norrbelius, 073-079 39 54


Åre kommun

Närodlad potatis i fokus

På Offentliga måltidens dag vill vi uppmärksamma vår närodlade potatis från Stocke gård. I skola och förskola kommer det att serveras en potatisbuffé. Äldreomsorgen kommer att ha höstfest, där vi serverar älgfärsbiffar med svampsås, vitlök- och timjansdoftande klyftpotatis. Till dessert blir det lingonmousse med kanelflarn.

Kontakt: Malin Jönsson, 070-322 45 99


Tack för maten

På Stamgärde fritids i Undersåker ska vi måla tack-teckningar till personalen på vår skolrestaurang.

Kontakt: Lina Lennemar, 073-157 03 15


Östersunds kommun


Vår tolkning av Jämtlands landskapsrätt

I Östersunds kommuns skolor, förskolor och äldreboenden kommer det serveras vår tolkning av Jämtlands landskapsrätt, som presenterades av landshövdingen hösten 2022. Därefter har en grupp av våra kockar samarbetat för att ta fram vår tolkning. Resultatet blev menyn: Älgstek med svartvinbärsgräddsås, ugnsrostad potatis & rotfrukter serveras med getostcoleslaw, gulbetor i hjortronvinägrett, grönkålschips och pressgurka.

Efterrätt till särskilt boende: Sötost med havrekex och lingon.

Kontakt: Hanna Holmberg, hanna.holmberg@ostersund.se