Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Västmanlands län

Detta händer i Västmanlands län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.

Hallstahammars kommun


Tre rätter middag i äldreomsorgen

På Måltidens dag/Offentliga måltidens dag serverar vi alltid en tre rätters middag på våra äldreboende och på våra mötesplatser. Vi kommer att använda en lokal leverantör på nötkött (Åsby kött och vilt) här i Hallstahammar.

Kontakt: Mona F Johansson, 0220-244 71

Närodlat med en italiensk touch i förskola och skola

Vi kommer att köpa in tärnat nötkött av en lokal handlare morötter, potatis av lokal odlare och bröd från ett lokalt bageri. Några av våra egna kockar har italienskt påbrå och de kommer att laga huvudrätten med italiensk touch.

Kontakt: Elisabeth Hallgren, 0220-240 53

Vi finns på Instagram: @lindbo_kok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @matenpapark, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. @nibbleskolansmat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @naslundskoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @tunbomat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @stromsholm_koket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @fsk_trollslandankok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @trollbackenskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @fsk_larkan_kok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Köpings kommun


Lyfta fram personal och lokala livsmedelsproducenter

På Offentliga måltidens dag kommer vi uppmärksamma arbetet som görs av all vår personal i våra kök – varje dag. Vi kommer även lyfta fram de lokala producenterna, där vi har förmånen att handla både kravmärkt nötkött samt kravodlat matvete och vetemjöl.

I år har vi fått möjligheten att få servera viltkött i form av kronhjortsfärs till alla våra gäster, från förskola till äldreomsorg.

Kontakt: Anton Larsson, 0221-251 36

Vi finns på Instagram: @matenikoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sala kommun


Skördefest på Ösby Naturbruksgymnasium

På Ösby Naturbruksgymnasium uppmärksammar vi Offentliga måltidens dag i samband med en skördefest! Eftersom Sala kommun gör återtag på både nöt- och fläskkött från Ösby så kommer köket på Ösby att servera helstekt kotlettrad och skinkstek från skolans egna grisar. Till detta serveras skolans egenodlade potatis, samt stekt svamp och rödvinssky. Snacka om HÄRodlat! Till förrätt blir det tunnbrödsnitt med färskoströra. Det blir även en äppeldessert med vaniljsås.

Kontakt: Angelica Dalberg, 0224-747 465


Västerås stad


Kommunikation i fokus
 

Vi vill att fler elever och vårdnadshavare ska få en större förståelse för hur vi jobbar med skolmat i dag och vi vill också motbevisa de negativa förutfattade meningar som en del har. Därför kommer vi att i samband med Offentliga måltidens dag satsa på kommunikation i sociala medier. Vi vill berätta om restaurangenhetens koncept, förklara hur vi arbetar i köken i vårt dagliga arbete och visa hur maten lagas hantverksmässigt. Det är bra mat i magen varje dag!

Kontakt: Mohamad Alnaccache, 021-39 81 49